„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Taksists Jevgeņijs Lepa atpūšas pie stūres

Egita Terēze Jonāne

Ilūkstes novada uzņēmējs Jevgeņijs Lepa pirms gada pirmais ieviesa taksometra pakalpojumus novadā. Viņš atzīst, ka nav kļuvis stāvus bagāts, taču ir strādāts bez parādiem, turklāt nodrošināts ar darbu gan viņš, gan arī tēvs. 

Vairāk nobrauktu kilometru ir Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, novada pasākumos, arī jubilejās, stāsta Jevgeņijs. „Pakalpojuma cenas ir pakārtotas klientu spējai samaksāt, tāpēc piesaka taksi gan strādājošie, gan seniori. Paldies Ilūkstes novada pašvaldībai. Tā iesaka, dod padomu,” saka uzņēmējs. 

Jevgeņijs par taksometra pakalpojumiem bija domājis jau sen, sevišķi pēc svētku pasākumiem, no kuriem viņš nav varējis tikt mājās viena iemesla dēļ - nekursēja reisa autobuss. Tāpat arī draugi laiku pa laikam ieminējušies, ka vajadzētu izsaukt taksi. Paša pieredze ir visvērtīgākā ne tikai uzņēmējdarbībā, bet dzīvē kopumā, tā pasaka priekšā, kā rīkoties, uzskata Jevgeņijs.

Pirmo reizi pie stūres viņš apsēdās pirms 18 gadiem, vairākus gadus strādājis kā tālbraucējs, bet pagājušajā gadā kļuva par taksistu savā uzņēmumā. Jevgeņijam patīk braukt, tāpēc savu taksista darbu jokojoties dēvē par atpūtu pie stūres. Vienīgi pavasarī un rudenī, kad lauku ceļi ir ļoti slapji, braukšana ir apgrūtināta arī taksometra mašīnai, iestarpina uzņēmējs.

Kad draugi, skolas biedri braukuši projām no Ilūkstes, Jevgeņijs nebrauca, jo vēlas dzīvot un strādāt Ilūkstes novadā, kur piedzimis un pabeidzis skolu, kur dzīvo vecāki, sieva ar bērnu. Pēc viņa novērotā, Ilūkstē un pagastos biežāk jārīko atpūtas pasākumi (dejas, diskotēkas), jāizveido maza kafejnīca, citādi cilvēki vēl vairāk „iesēdēsies” mājās.

„Ja cilvēki nebūtu aizbraukuši, viņi darītu kaut vai mazas lietas tepat Ilūkstes novadā, tad tas noteikti plauktu un zeltu. Ārzemēs ir darbs, taču tur tu esi kādam kalps, bet šeit, dzimtenē, esi savas dzīves saimnieks. Es strādāju tik, cik gribu, un, ja vēlos, paņemu brīvdienas,” teic Jevgeņijs. 

Vaicāts, vai Ilūkstes novadā taksometra pakalpojums ir pieprasīts, viņš uzsver, ka Ilūkstes novads ir liels un ka daudzi cilvēki nevar iedomāties svētkus bez taksista atbalsta, turklāt pēc viena gada nevar strikti pateikt, ir vai nav vajadzīgs taksometrs laukos. Uzņēmējs uzsver: „Cilvēki, kuri dzīvo Pašulienā, Doļnajā un citās attālākās vietās, saka, ka mēs esam viņiem vajadzīgi. Bet klients ir kā Dievs. Viņam vienmēr būs taisnība. Turklāt laukos gandrīz katru mēnesi likvidē autobusu reisus. Kā lai  nokļūst mājās no Ilūkstes, ja vakarā balle ievelkas līdz desmitiem, pusnaktij.”  Iezvanās tālrunis, un Jevgeņijs sēžas pie stūres, lai palīdzētu klientam nokļūt tur, kur var aizvest tikai taksometrs.