„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Mazo atlētu aizrautīgie starti

Nekas, ka sajuka, toties draugi uzmundrina! // Foto: Aleksandrs Rube

9. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā (DOC) notika bērnu vieglatlētikas festivāla Latgales posms, kurā skolēniem bija jāveicas sešas aizraujošas sporta stafetes.

Sacensībās startēja divdesmit Latgales skolu komandas – vislielākais dalībnieku skaits, salīdzinājumā ar citiem reģioniem, tāpēc sacīkstes nācās pārcelt no vieglatlētikas manēžas uz DOC.

Festivālu rīkoja Latvijas Vieglatlētikas savienība, Latvijas Sporta federāciju padome un tirdzniecības tīkls „Maxima”, kas tādējādi cenšas motivēt skolēnus nodarboties ar fizkultūru un attīstīt komandas garu. Sacensības notiek visos reģionos, kā arī Rīgā. Savukārt festivāla fināls, kurā iekļūs trīs komandas no katras zonas, paredzēts šī gada maijā galvaspilsētā.

Festivālu atklāja Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas direktore Anna Titova

Viena no pasākuma koordinatoriem, Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas direktore Anna Titova pastāstīja, ka šajos jautrajos sporta svētkos piedalās tikai otro klašu skolēni (2010. dz. g. un jaunāki). Visos posmos viņi veic vienus un tos pašus uzdevumus – skriešanas stafetes, lēcienus no vietas, lēkšanu ar lecamauklu, metieni mērķī. Turklāt tiek ieskaitīti nevis individuālie, bet kolektīvie rezultāti (iegūtie punkti). Daugavpilī labākās bija Dagdas vidusskola, Jēkabpils 3. vidusskola un Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija. Šīs komandas piedalīsies pavasara finālā. Tuvākajā laikā tādas pašas sacīkstes notiks Rīgā, Liepājā un Bauskā.

Skriešanas stafete

Bērnu vieglatlētikas programmu, kuras ietvaros tiek rīkoti vieglatlētikas festivāli, apguvuši jau 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 valstīs, 2018. gadā to ieviesa arī Latvijā. Programmas mērķis – aizraujošā veidā bērniem mācīt pareizu kustību un sporta pamatus.

Lēcieni no vietas