„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Par narkotiku tirdzniecību aiztur divus vīriešus

pixabay.com

Valsts Policija savā rīcībā ieguva informāciju par personām, kas, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Operatīvu pasākumu rezultātā aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu Daugavpils novadā tika aizturēti divi vīrieši un izņemti 350 grami marihuānas. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde bija saņēmusi informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar nelikumīgu narkotisko vielu tirdzniecību. Minētās informācijas pārbaudei VP LRP Kriminālpolicijas biroja policisti sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta „Sigma” darbiniekiem pagājušonedēļ ieradās Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur veica nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Veikto pasākumu rezultātā Līksnas pagastā, kādā meža masīvā, tika aizturētas divas personas – 1991. un 2000. gadā dzimuši vīrieši. Likumsargu ierašanās brīdī viens no vīriešiem ir mēģinājis otrai personai pārdot narkotikās vielas, savukārt otrs likumpārkāpējs plānojis iegādāties šīs vielas ar mērķi tās turpmāk realizēt. Kopumā veikto procesuālo darbību rezultātā tika izņemti 350 grami marihuānas.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, savukārt abiem vīriešiem par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Saistībā ar notikušo pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja tās izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jāpiebilst, ka abiem aizturētajiem ar tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.