„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Ilūkstes novadam ir jauns teritoriālais plānojums

Publicitātes foto

Ilūkstes novada dome apstiprinājusi novada teritoriālo plānojumu 2019. -- 2030. gadam, kas palīdzēs pašvaldībai piesaistīt valsts un ES programmu finansējumu, pastāstīja domes attīstības plānotāja uzņēmējdarbībā Dace Stalidzāne.

Darba grupa, kurā bija apvienoti dažādu nozaru eksperti un pašvaldības pārstāvji, nesaņēma iedzīvotāju un juridisku personu priekšlikumus, taču bija daudz jautāts, vai konkrētajam īpašumam nemainīsies lietošanas mērķis.  

Jaunajā plānojumā, līdzīgi kā iepriekšējā plānojumā, kas zaudēs spēku, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) pieņemot lēmumu par plānojuma apstiprināšanu, ir uzsvērtas Sēlijas kultūrvēsturiskajam reģiona dabas un kultūrvēsturiskas, arī ainaviskas vērtības, piemēram, vairāk kā 90 vēsturiskas mājvietas un 240 vietējās nozīmes dižkoki. Tāpat ir samazinātas Subates un Ilūkstes pilsētas robežas, lai saglabātu perifērijās esošās lauksaimniecības zemes un mežus. Turklāt Subatē tās vēsturiskajā centrā, kas ir aizsargājamās apbūves teritorija, noteikti īpaši apbūves un izmantošanas noteikumi.