„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jaunieši uzbruka vīrietim

pixabay.com

5. janvārī ap pl. 22.30 Valsts policijas Daugavpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Daugavpilī, Jaunbūves mikrorajonā, notikusi laupīšana. Aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu tajā pat dienā tika aizturēta nepilngadīgu jauniešu grupa. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Pēc sākotnējās informācijas, kāds 1977. gadā dzimis vīrietis bija braucis ar 1. tramvaju no pilsētas centra uz Jaunbūves mikrorajona pusi, kad starp viņu un nepazīstamiem jauniešiem bija izcēlies konflikts. Visdrīzāk, nepilngadīgo jauniešu grupa, atrodoties alkohola reibumā, uzvedās huligāniski, kas, iespējams, arī kļuva par konflikta pamatu. Piebraucot pie pieturas “Baznīcu kalns”, jaunieši izstūma vīrieti no sabiedriskā transporta un netālu no pieturas, iepūtuši viņam sejā asaru gāzi, ka arī nodarot miesas bojājumus, nolaupījuši vīrieša mantas – naudas maku un mobilo telefonu.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, nekavējoties tika uzsākta vainīgo personu meklēšana. Apsekojot apkārtni, nepilnas stundas laikā policisti atrada un aizturēja abas aizdomās turamās personas. Nolaupītās mantas tika atgūtas, iespējamie vainīgie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā, savukārt par laupīšanas faktu uzsākts kriminālprocess. Jāpiebilst, ka abi nepilngadīgie jaunieši atradās sabiedriskā vietā alkohola reibumā, vienam no viņiem tika konstatēts 0,43 promiļu reibums, bet otram – 0,99 promiles. Abiem aizturētajiem draud kriminālatbildība. Izmeklēšana turpinās.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 176. panta 1. daļu, par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija aicina atsaukties minētā konflikta aculieciniekus un sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot uz tālruni 65403345, 65403302, 110 vai personīgi vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.