„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

„Kilogramam kultūras” nominēti septiņi Latgales objekti

Publicitātes foto

Šonedēļ sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā „Kilograms kultūras” ziemas balsojums. Astoņās kategorijās žūrija apkopojusi oriģinālus, profesionālus un sabiedrībā rezonansi raisījušus darbus, kas tapuši no aizvadītā gada jūlija līdz decembrim. Ziemas balsojumā izveidota arī jauna apbalvojuma kategorija „Kultūrvieta”, kurā piedalās skatītāju un klausītāju ieteiktās spilgtākās kultūras baudīšanas vietas.

Balvai kategorijā „Kultūrvieta” pieteikti objekti no visiem Latvijas reģioniem, tostarp septiņas kultūrvietas Latgalē. Fināla balsojumā iekļūs piecas vietas – pa vienai vietai no katra Latvijas reģiona.

Balvai pieteikta kebabnīca Rēzeknē „Ausmeņa kebabs”, kurā valda latviska atmosfēra, skan latgaliešu valoda, tiek pasniegts gards ēdiens oriģinālos māla traukos.

Uz balvu pretendē Latgales vēstniecība „Gors”, kas pērn nosvinēja piecu gadu jubileju, tāpat arī pērn atklātais pašizklaides centrs „Laimes muzejs” Indrā, Krāslavas novadā, kas ir iekārtots neizmantotajā baznīcas ēkā un piedāvā apmeklētājiem oriģinālu laimes iepazīšanas koncepciju.

Iedzīvotāji balvai nominējuši arī Jēkabpils Tautas namu, kur koncentrējas dažādi kultūras un citi radošie pasākumi pilsētā, tāpat tūristu iecienīto un interesantiem nostāstiem bagāto Varakļānu pili.

Uz balvu pretendē Pilcenes Svētā Antona Romas katoļu baznīca Rēzeknes novada Piļcēnos, kuras būvniecība tiek datēta ar 1670. gadu un kas tiek uzskatīta par vecāko Latgales koka dievnamu. Tajā saglabāta autentiska gaisotne un joprojām nav ievilkta elektrība.

Balvai nominēts arī Balvu Sakrālās kultūras centrs, kas pērn nosvinēja 10 gadu jubileju. Centru uzcēla un uztur Balvu Romas katoļu draudze, bet tas kļuvis par īstu kultūras salu Balvos.

Nobalsot par savu iecienītāko kultūrvietu var portālā www.lsm.lv līdz 18. janvārim.