„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Līdz pārvēlēšanai atlicis pavisam maz laika

daugavpils.lv

Kopš Riharda Eigima atcelšanas no domes priekšsēdētāja amata pagājis pusotrs mēnesis un politiskā situācija Daugavpils pašvaldībā joprojām ir saspringta. Ja politiķiem neizdosies vienoties un ievēlēt jaunu vadītāju, Latvijas Republikas Saeimai būs pamats sākt domes atlaišanas procesu un rīkot jaunas vēlēšanas. Līdz šim laikam atlicis mazliet vairāk par nedēļu.

Pašlaik pārvēlēšana ir pieņemams notikumu attīstības variants gan „Latgales partijai”, gan „Saskaņai”. Tajā pat laikā „Mūsu partijas” pārstāvji, kas pašlaik ir pie stūres, uzskata, ka šāds scenārijs nav labvēlīgs, - tā ir laika un naudas tērēšana, un nav izslēgts, ka jaunais 15 pašvaldības deputātu sastāvs paliks gandrīz nemainīgs.

„Tas, ka mūsu politiķi tik ilgi nespēj rast kompromisu, ir neracionāli,” uzskata priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs („Mūsu partija”), kurš pagaidām pilda pašvaldības vadītāja pienākumus, „ambīcijas  ir jānoliek malā. Šādiem ietiepīgiem strīdniekiem nav jāpiedalās pārvēlēšanā. Vai arī lai viņi maksā pašvaldībai kompensāciju par pārvēlēšanu rīkošanu.”

Jāatzīmē, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā neizslēdz iespēju, ka Daugavpilī varētu tikt organizētas jaunas pašvaldības vēlēšanas vienā dienā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām (2019. gada 25. maijs).

Svetlana, mājsaimniece: „Nespēju vien nobrīnīties par mūsu pilsētu. Kādām gan ir jābūt amēbām, lai kaut ko tādu pieļautu? Rihards Eigims jau cik reizes ir bijis domes priekšsēdētāja amatā, un jau kuro reizi nomests. Tagad atkal notiek kaut kāda virves vilkšana. Un, nezin kāpēc, šis bardaks nevienu neuztrauc. Visi pieraduši. Pārvēlēšana nelīdzēs, jo tāpēc vien viņu sirdsapziņa nepamodīsies.”

Valentīns, zemnieks: „Svētku laikā īpaši nesekoju tam, kas notiek pilsētā. Protams, ir žēl iedzīvotāju. Domā viena vienīga ecēšanās un nekāda labuma, lai gan tajā pat laika visā pilsētā trūkst speciālistu, - ārstu, atslēdznieku. Manuprāt, svarīgāks ir šis jautājums, nevis tas, kurš un kādā matā sēž domē.”

Maija, pensionāre: „Jā, es uzskatu, ka pārvēlēšana ir nepieciešama. Valstī nav valdības, arī pilsētā  - visīstākais bardaks. Varbūt, pateicoties tam, viņu maki kļūt biezāki? Ļoti gribas, lai „augšā” būtu normāli cilvēki, nevis ākstu bars.”