„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Uzņēmumā „Daugavpils satiksme” strādās viens valdes loceklis

11. janvārī PAS „Daugavpils satiksme” (DS) akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums likvidēt vienu valdes locekļa amatu. Tādējādi tika veikta uzņēmuma reorganizācijas trešā kārta ar mērķi ietaupīt pašvaldības līdzekļus. Tagad vienīgais DS vadītājs, kurš ir atbildīgs gan par autobusu, gan tramvaju satiksmi, ir Romans Savickis.

Otrs valdes loceklis iepriekš bija Sergejs Blagoveščenskis, kurš tika atlaists pagājušā gada novembra sākumā. Toreiz pilsētas vadība apsūdzēja viņu pretlikumīgā dīzeļdegvielas iepirkšanā un nespējā tikt galā ar alkohola reibumā esošiem padotajiem. S. Blagoveščenskis pret to iebilda, norādot, ka plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos publicēta nepatiesa informācija par viņa vēlēšanos atcelt konduktorus sabiedriskajā transportā. Tūlīt pēc tam pašvaldība paziņoja, ka tiek gatavots jauns konkurss uz brīvo amata vietu, bet otra valdes locekļa pienākumus uz laiku uzņēmās domes Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītājs Jevgeņijs Oļenovs.

Romāns Savickis atzīmē, ka uzņēmuma „Daugavpils satiksme” reorganizācijas plānu tagad var uzskatīt par pabeigtu. Lai DS strādātu efektīvāk, tika atlaisti nekompetentākie administrācijas un ierindas darbinieki. Daļēji šis process bija saistīts arī ar DS materiālās bāzes modernizāciju.