„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Balvos atklāta publiskā slidotava

balvi.lv

12.janvārī svinīgi tika atklāta Balvu stadiona slidotava. Kā parasti šādos brīžos klātesošs ir arī Balvu pilsētas un novada simbols – vilks, kurš gan iemēģināja iesist hokeja ripu vārtos, gan padeva palīdzīgu roku mazākajiem slidotājiem, lai vieglāk būtu nostāvēt uz ledus.

Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, uzrunājot klātesošos, teica: “Tā kā pats ar slidošanu esmu draugos, tad priecājos, ka ziemu šogad sola labu gan slidotājiem, gan slēpotājiem, tāpēc varēsim baudīt ziemas priekus. Atklājot slidotavu, vēlos pateikties komandai, kura palīdzēja radīt šo laukumu, kas nemaz nav tik vienkārši, jo jārēķinās ar laikapstākļiem.”

Savukārt Balvu Sporta skolas direktore Ludmila Beļikova savā uzrunā uzsvēra, ka pagājušais gads Latvijai ir bijis ļoti nozīmīgs, aizvadīta valsts simtgade, un arī Balviem tas ir bijis nozīmīgs, jo ar pašvaldības atbalstu ir atjaunotas un renovētas trīs sporta bāzes – stadioni. L.Beļikova novēlēja visiem izmantot tās iespējas, ko pašvaldība dod, jo ne katrā novadā un ne katrā pilsētā tādas ir.

Projektu “Daudzfunkcionālā laukuma izveidošana” realizēja biedrība “Austrumvilki” sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību. Tā mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē un aktivitātēs, kuras veicina veselīgu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un jaunu zināšanu un prasmju apgūšanu, izveidojot publiski pieejamu daudzfunkcionālu laukumu dažādiem aktīvās atpūtas, sporta un kultūras pasākumiem. Projekta ietvaros ir izveidots daudzfunkcionāls laukums, kas novada iedzīvotājiem un viesiem būtiski paplašinās aktīvās atpūtas iespējas kā ziemas, tā arī vasaras sezonā.

Īstenojot projekta aktivitātes, tika izveidots noasfaltēts laukums un uzstādīti un atjaunoti hokeja laukuma borti. Pagājušā gada oktobrī visi plānotie būvdarbi tika pabeigti, un nu Balvu pilsētā ir vieta, kur ziemas sezonā var slidot un spēlēt hokeju, bet vasarā būs iespēja spēlēt strītbolu, basketbolu, volejbolu, tenisu, baudīt skrituļošanas sporta veidus un veikt daudz citu aktivitāšu, izmantojot izveidoto laukumu.

Kopējās projekta izmaksas ir EUR 39675,57. ELFLA finansējums ir EUR 18000,00, bet pārējo summu – EUR 21675,57 līdzfinansē Balvu novada pašvaldība.

Slidotavā mīļi gaidīts ikviens slidotgribētājs! Līdzi jāņem savs inventārs un jāievēro slidotavas darba laiks! Jāņem vērā, ka atsevišķi tiek izdalīts laiks, kad paredzēta publiskā slidošana bez nūjām un kad hokeja spēle.