„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Aglonas dabas skaistums Viktora Dimpera fotogrāfijās

Publicitātes foto

No 16. janvāra līdz 9. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā apskatāma Viktora Dimpera fotoizstāde “Mana Daba”. Izstāde ir iespēja uz mirkli apstāties, lai ar amatiera Viktora Dimpera (1961–2018) skatienu palūkotos uz Aglonas pusē fiksēto dabas skaistuma manifestāciju, informē Latgales Kultūrvēstures muzeja mākslas nodaļas vadītāja Inese Dundure.

Spēja redzēt ir viena no cilvēkam piemītošajām maņām. Spēja pamanīt un saskatīt  dabas mainīgo skaistumu – ir dāvana. Lai ieraudzītu mirkļus, pamanītu neatkārtojamo, par to priecātos un saglabātu sajūtās, ir jāapstājas.

Būdams kaislīgs mednieks, sēņotājs, ogotājs un zvejnieks, Viktors Dimpers mēdza fotografēt dabas ainavas, kuras rādīja ģimenes locekļiem, tādējādi mācot mīlestību pret dabu un atklājot redzēto mirkļu skaistumu.

Izstādē iekļautās fotogrāfijas ir no Viktora Dimpera privātā fotoalbuma un nekad iepriekš netika publiskotas. Tām nav veikta nekāda papildus apstrāde, krāsu/kontrastu vai cita veida korekcija.