„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilī likvidēja kārtējo „točku”

freeimages.com

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šonedēļ policijas darbinieki likvidēja  kārtējo „točku”, kurā tirgots nelikumīgs alkohols, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecība. Minētās informācijas pārbaudei 15. janvārī likumsargi ieradās noradītajā adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Policistu ierašanās brīdī kāds 1977. gadā dzimis vīrietis mēģinājis citai personai pārdot nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu. Iespējamais vainīgais tika aizturēts, savukārt privātmājas apskates laikā likumsargi tajā konstatējuši apmēram 122 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas, visdrīzāk, ir nelikumīgi izgatavotais alkoholiskais dzēriens – kandža. Lai noteiktu precīzu izņemtā šķidruma sastāvu un daudzumu, ir nozīmētas ekspertīzes. Šajā vietā tika atrastas un konfiscētas arī 1200 cigaretes bez LR akcīzes marķējuma.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam vīrietim par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka aizdomās turamais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem. Pašlaik pret viņu ir uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Par šādām darbībām Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai arī naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.