„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Andrejs Elksniņš atkal ievēlēts Daugavpils domes vadītāja amatā

Aleksandrs Rube

Ceturtdien, 17. janvārī, pilsētas domes sēdē deputāti ievēlēja pašvaldības priekšsēdētāju. Ar astoņām balsīm „par” (no piecpadsmit) šajā amatā iecelts Andrejs Elksniņš („Saskaņa”), kurš tādējādi ir atguvis savu pozīciju, kuru ieņēma pēc 2017. gada pašvaldības vēlēšanu rezultātiem.

Pret A. Elksniņa kandidatūru balsoja pieci deputāti, divi biļeteni bija bojāti. Turklāt „Latgales partija” izteica priekšlikumu iecelt par domes vadītāju Rihardu Eigimu („Mūsu partija”), taču viņš uzreiz atteicās no šīs idejas. Tādējādi A. Elksniņš bija vienīgais domes priekšsēdētāja amata kandidāts. Interesanti, ka pirms tam „Latgales partijas” loceklis Aivars Broks sarīkoja viņam savdabīgu anketēšanu, uzdodot neskaitāmus politiska un saimnieciska rakstura jautājumus.

Andrejs Elksniņš atzinās, ka neesot gaidījis  šādu balsošanas iznākumu, jo pavisam nesen viņa tika piedāvāts t.s. „Liepājas pārvaldīšanas modelis” – sadalīt varu tā, lai konkurenti varētu vadīt pilsētu pēc kārtas. Vēl jo vairāk, A. Elksniņš apgalvoja, ka uz viņa galda jau atradās „Saskaņas” iesniegums par nepieciešamību rīkot pārvēlēšanu, jo viņš kopā ar kolēģiem prognozēja, ka domes sēdes rezultāts būs nulle. Jāatzīmē, ka, saskaņā ar likumu, ja pašvaldībai nav priekšsēdētāja, Saeima ir pamats izsludināt jaunas pašvaldības vēlēšanas, -- šāds scenārijs varētu kļūt par realitāti pēc 22. janvāra.

Jaunais priekšsēdētājs par savu primāro uzdevumu uzskata pārmērīgi augstā apkures tarifa problēmas risināšanu, pilnvērtīga ES fondu finansējuma piesaisti, skaidrības ieviešanu saistībā ar atkritumu sadedzināšanas katlumājas būvniecību, kuru agrāk plānoja celt Ķīmiķu mikrorajonā.