„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Novada kultūras namos plāno palielināt biļešu cenas

pexels.com

Šobrīd augstākā biļešu cena par ieeju kādā koncertā, ballē vai atpūtas sarīkojumā, ko var noteikt Daugavpils novada kultūras namos, ir 3,5 eiro. Lai varētu atļauties aicināt profesionālus un populārākus mūziķus, kultūras namu vadītāji vērsušies ar priekšlikumu šo maksu palielināt. Taču, pirms noteikt jaunus maksas pakalpojumus un to cenas, būtu jāizstrādā attiecīgi saistošie noteikumi, norāda Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Priekšlikums paredzēja jaunu maksas pakalpojumu kategoriju ieviešanu. Jaunās biļešu cenas dažādiem muzikāliem izklaides pasākumiem (ar vakara vadītāju, ar profesionāla/populāra mūziķa dalību utt.) svārstītos no 2,5 līdz 7 eiro. Finanšu komitejas sēdē šo priekšlikumu plaši kritizēja domes vadība, un pēc konsultācijas ar juristiem nolemts, ka vispirms būtu jāizstrādā saistošie noteikumi. Tajos būtu iestrādāta konkrēta metodika, pēc kādiem kritērijiem šo maksas pakalpojumu cenas regulēt. I. Mukāne norāda, ka citās pašvaldībās tādi jau izstrādāti.

Maksa pēc spēkā esošā cenrāža netiek piemērota pasākumiem, kas organizēti Kultūras pārvaldes apstiprinātā ikgadējā pasākumu kalendāra ietvaros.