„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+7.5 °C
apmācies

Gatava pilsētas teritorijas plānojuma otrā redakcija

daugavpils.lv

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas kārtējā sēdē tika izskatīti grozījumi Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma 2019.– 2031. gadam pirmajā redakcijā.

Pēc plāna pirmās redakcijas sabiedriskās apspriešanas fiziskas un juridiskas personas iesniedza 151 priekšlikumu. Visi iedzīvotāju priekšlikumi, kuri tika apspriesti arī pilsētas iedzīvotāju kopsapulcē, tika ņemti vērā.

Būtiskas izmaiņas skārušas meža, kas atrodas Daugavpils teritorijā, likteņa izlemšanu. AS „Latvijas valsts meži” izteica priekšlikumu pilsētai visu mežu pilsētas teritorijā iekļaut meža aizsargjoslā. Ja teritorijas plānojuma otrā redakcija tiks apstiprināta, „Latvijas valsts meži” uzraudzīs kārtību Daugavpils mežos. Pēc otrās redakcijas teritorijas plāna interneta versijā būs pieejama informācija par pilsētas vēsturiskajiem objektiem, dažādu ūdenstilpju apzīmējumi, kuras var izmantot ugunsdzēsēji, kā arī daudzas citas izmaiņas.

Daugavpils domes sēdē deputātiem jāapstiprina pilsētas teritorijas plānojuma otrās redakcijas sabiedriskās apspriešanas laiks un pilsētas iedzīvotāju kopsapulces datums. Jāpiebilst, ka sapulce varētu notikt februāra pirmajā pusē.