„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.9 °C
daži mākoņi

Prezentēs grāmatu „Aiz azara bolti bārzi…”

daugavpils.lv

25. janvārī pl. 16.00 Daugavpilī, Vienības nama Mazajā zālē, notiks grāmatas „Aiz azara bolti bārzi…” prezentācija. Grāmatas autore ir Anna Rancāne, izdevējs un idejas autors – Daugavpils domes Kultūras pārvalde. Grāmata nāca klajā pagājušā gada decembrī.

Grāmata ir dokumentāls stāsts par izcilās Latgales diriģentes un pedagoģes Terēzes Brokas dzīvi un neatsveramo ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā. Lai stāstījums par Terēzi nonāktu pie lasītāja, kopš 2015. gada tika veikts intensīvs pētnieciskais darbs – ievāktas mutvārdu un dokumentālās liecības, ko sniedza gan pati Terēze Broka, gan arī viņas kolēģi, koru dziedātāji, kultūras darbinieki, radi un citi cilvēki, kas kādreiz ir sadarbojušies ar diriģenti, kā arī tika atlasīti Rīgas Rakstniecības un mūzikas muzeja, Latvijas Valsts arhīva, St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas u.c. iestāžu arhīvu dokumenti un fotogrāfijas. Grāmata papildināta arī ar audio materiālu – CD, kurā digitalizētas 2 plates „Latgalian (Latvian) Folk songs” ar latgaliešu tautas dziesmām Staņislava Broka un Terēzes Brokas vadīto kolektīvu izpildījumā. Plates tika ierakstītas 1962. gadā un to izdevējs bija Aleksandra Kancāna vadītais apgāds „Latvian Music”. Grāmatas un CD dizaina autore ir Sandra Ošiņa.