„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Citāds Martinsons

Atzīmējot Pētera Martinsona 88. dzimšanas gadadienu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina palūkoties uz mākslinieku no cita skatupunkta. Izstādē “Citāds Martinsons” eksponēti mākslas darbi no Rotko centra kolekcijas, kuros ir attēlots Pēteris. Citāds, jo katram savs!

Keramiķis, pedagogs un arhitekts Pēteris Martinsons (1931–2013) bija personība ar harismu. Profesionālis keramikas jomā, autoritāte daudzo skolnieku un sekotāju vidū, scenogrāfs, aktieris, alpīnists un dabas apbrīnotājs, apveltīts ar viedumu, vispusīgām zināšanām un tikai viņam piemītošu suģestiju.  Aktīvas radošās darbības un cilvēcisko īpašību dēļ, viņš ap sevi allaž pulcēja cilvēkus. Ik mirklis, kas tika pavadīts kopā ar mākslinieku, raisīja iedvesmu un atstāja dziļu iespaidu, kas rezultējās ne tikai paliekošās atmiņās, bet arī mākslas darbos.

Pēteri Martinsonu savās radošajās kompozīcijās par modeli izvēlējušies šādi autori: Ilona Romule, Skuja Bradena, Uldis Briedis, Leonīds Tugaļevs, Laimonis Stīpnieks, Tālivaldis Gaumigs, Šandors Kečkemeti, Vladimirs Civins, Aleksandrs Guščins, Mihails Kopilkovs, V. Rižankovs.

Izstāde „Citāds Martinsons” Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā apmeklētājiem skatāma no šī gada 22. janvāra līdz 31. martam.