„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Plāno radīt jaunu muzeja tēlu

daugavpils.lv

Aizvadītajā gadā uzsākts darbs pie Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja jauna vizuālā tēla izveides un jauna tūrisma produkta izstrādes. Tiek lēsts, ka muzeja modernizācija dos spēcīgu impulsu tūrisma attīstībai Daugavpilī.

Lai  iegūtu muzeja infrastruktūras saglabāšanas un uzlabošanas vīziju, tika organizēts atklāts metu konkurss. Decembrī noslēdzās metu piedāvājumu iesniegšanas termiņš Daugavpils domes izsludinātajā metu konkursā „Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja kompleksa pārbūves, atjaunošanas un restaurācijas projekta meta izstrāde”. Tika saņemti divi metu piedāvājumi ar devīzi „Namejs01” un „DM18”.

Muzeja sabiedrisko attiecību speciālists Juris Ostrovskis skaidro, ka mērķis ir pārbūvēt un paplašināt muzeja kompleksa ēku, atjaunot vēsturisko ēku, izveidot muzeja kompleksu atbilstoši mūsdienu tehnoloģijām un prasībām, kurā tiktu izvietotas muzeja telpas atbilstoši funkcionālam zonējumam un izveidotas nepieciešamās papildus telpas, kā arī veikta ēkām pieguļošās teritorijas labiekārtošana.

Konkursa uzdevumi bija iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja kompleksa pārbūves iecerei un iegūt iespējami labāko risinājumu muzeja kompleksa pārbūves iecerei, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu.

Iesniegtie meti līdz 22. janvārim ir apskatāmi Daugavpils pilsētas domes vestibilā.

Metu konkursa rezultāti tiks paziņoti 21. janvārī pl. 13.00 Daugavpils domes sēžu zālē.