„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

2019. gada pirmās izstāžu sezonas atklāšana Rotko centrā

Piektdien, 1. februārī, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā 2019. gada pirmās izstāžu sezonas atklāšana.

Atklājot Daugavpils Marka Rotko mākslas centra jaunā gada pirmo izstāžu sezonu ar sešiem jauniem mākslas projektiem, vēlamies aktualizēt patiesības, uzdevuma un iekšējās viendabības klātbūtni mākslā.

Māksla ir tā, kas ar mākslinieka pieskārienu un meistarību iesaldē skaistu vai neglītu patiesības brīdi. Tās ir dažādās patiesības sejas, daudzveidība un unikalitāte, kas atklājas Latvijas un ārvalstu mākslinieku darbos.

Pamatvērtība mākslā – uzdevums, kuru risināt, paliekot uzticīgam izkoptajam rokrakstam un tehnikas noteiktajiem principiem, kopjot un nododot tradīcijas nākamajām paaudzēm mākslā, nezaudējot jauneklīgumu un ironijas devu eksperimentos.

Tikai sev saprotamajā lietu pasaulē radot un stāstot, 21. gadsimta kultūrtelpā ienākam katrs ar savu iekšējo viendabību. Tā apvieno uzdevumu un definē katra individuālo patiesību mākslā.

Izstāžu sezonā, kas apmeklētājiem pieejama no 1. februāra līdz 14. aprīlim, varēs skatīt Intas Celmiņas un Edvarda Grūbes izstādi „Gaismas un tumsas spēles”, Ķīnas mākslinieka Vonga Šedžuna izstādi „Iekšējā viendabība”, Baltkrievu akvarelista Aleksandra Karpana izstādi „Mirkļi”, Oļģerta Kraukļa izstādi „Arhitektūra glezniecībā”. Pašminas mākslas galerija no Vācijas Rotko centra apmeklētājiem piedāvā 15 pasaules mākslinieku skatījumu par tēmu „Skaistums ir patiesība, patiesība ir skaistums”.  Mākslinieki no Rumānijas Ovidiu Leuče, Delija Maksima un māksliniece no Turcijas Pinara Baklana Onala skatītājiem piedāvā kopīgu izstādi „Ugunī”, kas tapusi tepat Daugavpils cietoksnī mākslas rezidenču ietvaros.           

1. februārī jaunās izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma laikā mainīgās ekspozīcijas iespējams skatīt bez maksas.