„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Viļānu novadā konfiscēja šaujamieročus un munīciju

Operatīvu pasākumu rezultātā Viļānu novadā konfiscēts paštaisīts kandžas aparāts, ka arī vairāki nelikumīgi glabāti šaujamieroči un munīcija. Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu aizturēts iepriekš policijas redzeslokā nonākušais 1967. gadā dzimis vīrietis, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākais speciāliste Ksenija Belova.

VP LRP Kriminālpolicijas biroja policisti bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga alkohola ražošana. Minētās informācijas pārbaudei 15. janvārī likumsargi ieradās norādītajā adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Veicot kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā, policisti tajā konstatēja ierīces, kas izmantojamas nelikumīga alkohola ražošanā – paštaisītu kandžas aparātu. Turpinot privātmājas saimniecības ēku apskati, vīrieša garāžā atrasti un konfiscēti četri nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči un 18 medību bises patronas. Turpat notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1967. gadā dzimis vīrietis.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Valsts policija atgādina, ka, saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2.daļu, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.