„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Graustu vietā būs autostāvvietas un bērnu rotaļu laukums

Daugavpils pašvaldība turpina risināt jautājumus saistībā ar degradētām teritorijām un ēkām pilsētas robežās.

Šī gada sākumā uzsākta pamatu un pussagruvušo saimniecības ēku nojaukšana daudzdzīvokļu māju pagalmā Imantas, Viestura, Lāčplēša un Mihoelsa ielā. Turklāt deputāti ir pieņēmuši galīgo lēmumu nojaukt bijušo kopmītnes ēku 18. novembra ielā  43, tās vietā ierīkojot autostāvvietu.

Jautājums par graustu nojaukšanu autoostas tuvumā tika risināts vairāk nekā gadu – lēmums to demontēt pieņemts jau 2017. gada septembrī. Aptuveni pirms mēneša visas juridiskās un tehniskās formalitātes bija nokārtotas, un tūlīt pēc svētkiem strādnieki stājās pie darba. Visi ēku elementi tika izrakti ar ekskavatoru un nodoti utilizācijai. Tādējādi piepildījās sens iedzīvotāju sapnis, kuri pastāvīgi vērsās domē ar sūdzībām. Pie graustiem bieži pulcējās dzērāji, turklāt šī vieta apdraudēja arī bērnu drošību. Tagad domes deputātiem jāizskata jautājums par pagalma labiekārtošanas tehniskās dokumentācijas noformēšanu. Šeit paredzēts ierīkot autostāvvietu, bērnu rotaļu laukumu un uzstādīt normālu apgaismojumu.

Tāds pats liktenis gaida arī ēku 18. novembra ielā 43, kura jau daudzus gadus bojā skatu, braucot pa pilsētas galveno maģistrāli. Ēka, kuru pašvaldība nopirka par 20 000 eiro, visdrīzāk tiks nojaukta 2020. gadā.

Sākotnēji tika plānots šo ēku renovēt un izbūvēt tajā pašvaldības dzīvokļus. Taču pēc tās apsekošanas speciālisti secināja, ka tam būs jāiztērē aptuveni 2 miljoni eiro. Racionālāks risinājums pašlaik ir nojaukšana (aptuveni 150 000 eiro) un autostāvvietas ierīkošana (400 000 eiro).