„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Muzeja modernizācija -- rekonstrukcija un pārbūve

Daugavpils dome

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja modernizācijas metu konkursā, kurā piedalījās divi projekti, par labāko atzīts SIA „MARK Arhitekti” izstrādātais piedāvājums. Viņu iecerētais paredz rekonstruēt muzeja kompleksa vēsturiskās ēkas, papildinot tās ar jaunbūvējamām daļām, jaunu ieejas mezglu, liftu, labiekārtotu pagalmu.

Pirms uzvarētāja noskaidrošanas, 21. janvārī muzeja vadītāja Ruta Ģiptere Daugavpils domē iepazīstināja ar muzeja vīziju par nepieciešamajām pārmaiņām. Vairākām muzeja kompleksa ēkām jānomaina jumts, tās jāsiltina. Lielākā vēsturiskā vērtība ir A. Naranoviča ēkai ar jūgendstila fasādi, to nepieciešams rekonstruēt, it īpaši balkonu. Muzejā ir telpu deficīts izstāžu un izglītojošu pasākumu rīkošanai, ēka nav pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tā kā muzeja bēniņi ir četrus metrus augsti, tajos varētu atvēlēt vietu divām ekspozīciju zālēm, potenciāli izvietojot tur autorleļļu un etnogrāfisko ekspozīciju, piedāvāja muzeja vadība. Tāpat varētu labiekārtot arī pagrabtelpas.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.