„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Sniega diena Daugavpilī

26. janvārī Esplanādes parkā notiks “Sniega diena”, kurā aicināts piedalīties ikviens, nākot kopā ar ģimeni un bērniem. “Sniega dienas” mērķi ir veicināt veselīgu dzīvesveidu pilsētā un sniegt iespēju izmantot iedzīvotājiem jaunas brīvā laika pavadīšanas iespējas ziemā.

Aktivitātes un sports var būt noderīgs un aizraujošs arī ziemā un sniegā. Pavadot laiku ārā svaigā gaisā, tas sniedz pozitīvas emocijas un nodrošina veselīgu dzīvesveidu. Svarīgi ir radīt iedvesmu un vēlmi arī turpmāk nodarboties ar dažādām aktivitātēm ziemā.

“Sniega dienā” būs iespēja gan piedalīties un izmēģināt visiem zināmos un tradicionālos sporta veidus, volejbols, futbols, tikai ziemā un sniegā. Īpašu atsaucību un emocijas radīja zābaka mešana, kas būs arī šajā “Sniega dienā”. Stiprākie sevi varēs pārbaudīt ragaviņu vilkšanas sacensībās un virves vilkšanā. Būs iespēja piedalīties skrējienā basām kājām, kas ļaus norūdīties.
Ģimenes kopā ar bērniem kopā varēs piedalīties sniegavīru veidošanas konkursā, līdzi ņemot visu nepieciešamo sniegavīru izveidei. Un vēl daudzas citas aktivitātes, kas sniegs iespēju izbaudīt ziemas sporta dienu.

Sliktu laikapstākļu gadījumā (liels sals -15, lietus), “Sniega diena” tiks pārcelta. Papildus informācija un nolikums Daugavpils Sporta pārvaldes mājaslapā www.daugavpilssports.lv.

Taču, tā kā šobrīd ir īpaši svarīgi rūpēties par veselību, pirms dosimies uz "Sniega dienu", izvērtēsim katrs savu veselības stāvokli. Lai nav jācieš nedz pašiem, nedz arī citiem!