„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Ieilgušie būvdarbi Daugavpilī pamazām virzās uz priekšu

Pašlaik Daugavpilī ar Eiropas Savienības fondu atbalstu tiek īstenoti vairāk nekā trīsdesmit pašvaldības ēku renovācijas un infrastruktūras atjaunošanas projekti. To kopējās izmaksas ir ap 58 miljoniem eiro.

Taču ne jau visos objektos darbi rit pēc grafika – daudzviet tos bremzē projektētāju kļūdas, materiālu sadārdzināšanās un darbaroku deficīts.

Pašlaik skandalozākais ir 26. bērnudārza energoefektivitātes paaugstināšanas projekts Ķīmiķu mikrorajonā. Ēkas renovācija sākās jau 2016. gada oktobrī. Darbu izpildītāja SIA „Šafrans” plānoja pirmsskolas izglītības iestādes  otrā korpusa siltināšanu pabeigt pērnā gada decembrī.  Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova informēja, ka darbi rit lēnāk, nekā plānots, taču to tempi nav tik slikti, kā tas bija agrāk. Visi bērni uzturas korpusā, kurā darbi jau pabeigti. Jāpiebilst, ka bērnudārza renovācijas kopējās izmaksas pašlaik jau ir sasniegušas 1,5 miljonus eiro.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.