„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Višķu ugunsdzēsēji steidz palīgā ar jaunu transportlīdzekli

Šī gada sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes (LRB) Daugavpils 2. nodaļas Višķu posteņa darbinieki saņēma jaunu specializēto autocisternu, kas aprīkota ar modernām ugunsdzēšanas un cilvēku glābšanas iekārtām. Ugunsdzēsības tehnikas modernizācija Latvijā ilgst jau vairākus gadus, un nu savu kārtu sagaidījis arī Višķu postenis.

 „Ieraugot šādu lielu auto, cilvēkiem varētu šķist, ka no mašīnas izlēks daudz vairāk ugunsdzēsēju, taču tas atkarīgs no tā, cik konkrētajā postenī vienā maiņā darbinieku strādā,” stāsta VUGD LRB Daugavpils 2. daļas komandieris majors Vitālijs Lisovs. Pēdējos gados lielākajā daļā posteņu, tai skaitā arī Višķos, strādā divi ugunsdzēsēji un viens šoferis. Jaunajā transportlīdzeklī var ietilpt trīs ugunsdzēsēji un šoferis, tā tas bijis, pārvietojoties arī vecajā autocisternā. Standarti paliek tie paši. Piemēram, kopējais šļūteņu garums bijis un paliek 400 metri. Savukārt vecais auto būs rezervē, ja nu gadījumā jaunais salūzt.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.