„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Ilūkstieši iegremdējās ūdenī atjaunotajā dīķa namiņā

19. janvārī ilūkstieši ar dīķa namiņa iesvētīšanu un iegremdēšanos ūdenī svinēja Kunga Kristīšanas svētkus. 

Ilūkstes Vissvētās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo draudzes pilnajā dievnamā, kas atrodas pareizticīgo klostera ēkā, draudzes priesteris Vladimirs noturēja svētku dievkalpojumu. Pēc tam krusta gājienā devā uz dīķa namiņu, kuru draudze atjaunoja pērn par Eiropas Lauksaimniecības fonda un Ilūkstes novada domes finansējumu. Priesteris Vladimirs iesvētīja gan namiņu, kas kalpos kā ticīgo kristību vieta, gan arī ūdeni, kurā gremdējās dažādu konfesiju kriestieši.

Jurijs un Tatjana atzina, ka, iegremdējoties ūdenī trīs reizes, sajutuši, ka sirdī un ķermenī ieplūst milzīgs siltums un prieks. „Paldies Ilūkstes pareizticīgo klostera māsām par ielūgumu kopā svinēt Kunga Kristīšanas svētkus,” teica Tatjana. Vitālijs svētkos piedalījās pirmo reizi. Viņš teica, ka jūtas, it ka būtu piedzimis no jauna, un plāno iegremdēties ūdenī katru gadu.

Ilūkstes pareizticīgo klostera priekšniece māsa Georgija pastāstīja, ka cilvēki iegremdējās ūdenī dīķa namiņā līdz vēlam vakaram. „Ticīgie caur iegremdēšanos ūdenī saņem Dieva žēlastības garam un miesai,” uzsvēra klostermāsa.