„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Ilūkstietis Vitālijs Radzevičs tiecas pēc rekordiem

Ilūkstes novada sporta skolas audzēknis Vitālijs Radzevičs rāda trīs zelta medaļas, kuras izcīnījis šajā sezonā starptautiskās sacensībās Lietuvā un Igaunijā. Puisēnam ir deviņi gadi un viņš jaunās sezonas nepilnos 4 mēnešos sapelnījis 15 zelta individuālās un vienu bronzas komandas godalgu, kā arī trīs kausus. „Manuprāt, es peldu ātri, tikai pagaidām grūtāk padodas peldēšana brasā. Taču man ir Baltijas valstu sacensību labākā peldētāja kauss peldēšanā uz muguras. Ja man kaut kas nesanāk, es trenējos vēl cītīgāk, jo man gribas uzvarēt,” teic Vitālijs.

Peldētājs trenējas piecas reizes nedēļā Ilūkstes sporta skolas Sporta centra baseinā, proti četri treniņi notiek treneres vadībā, bet viens treniņš -- kopā ar tēti. Treniņš ilgst divas stundas, un Vitālija rekords ir baseina pārpeldēšana 186 reizes vienā treniņā, tas ir, gandrīz 5 km ar mazu atelpu starppeldējumos. „Es jau neesmu vienīgais, kas labi peld. Visi Ilūkstes novada sporta skolas peldētāji peld labi un uzvar sacensībās,” uzsver sportists.

 

Visu rakstu lasiet 22. janvāra numurā.