„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Latgale fotogrāfijās un mālā

Daugavpils Māla mākslas centrā (DMMC)  atklāta izstāde, kurā piedalās divas studijas, -- tautas fotostudija „Ezerzeme – F” un tautas lietišķās mākslas studija „Latgale”, kuras stāsta par Latgali, apvienojot divus mākslas veidus – fotogrāfijas un keramiku.

Šajā izstādē skatāmi lielformāta darbi par Latgali, kuri tapuši Latvijas simtgades pasākumu laikā kā izstāde ”Latgales vēstījums Latvijai”  un pirmo reizi tika izstādīti Rīgas Doma baznīcā. Šīs fotogrāfijas iekļautas arī grāmatā „Latgales ainava”, kā arī bija skatāmas unikālajā ekspozīcijā Aglonas bazilikas laukumā.

Ideja apvienot vienā tematiskā izstādē keramiku un fotogrāfijas pieder DMMC keramiķei Ilonai Šaušai. Viņa pastāstīja, ka centrā visai bieži tiek rīkotas ekspozīcijas, kuras apvieno vairākus mākslas veidus, taču tieši šāda notiek pirmo reizi. Viņasprāt, arī studiju nosaukumi nav nejauši, -- tās parāda Latgales skaistumu, tikai dažādā veidā un izmantojot atšķirīgus materiālus. I. Šauša uzskata, ka Latgales keramika un ainavas veido lielisku saskaņu.

Tā tapa kompozīcijas, kurām ir savdabīga fons – Latgales ainavas lielformāta fotogrāfijās.

Izstāde būs atvērta līdz 10. februārim.