„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Vispirms bija produkcija, pēc tam -- zīmols „Ražots Krāslavas novadā”

Tūrisma izstādēs un gadatirgos cilvēki apzināti meklē Olgas un Valda Pauliņu, Ilmāra Veceļa un Ērikas Zarovskas keramikas traukus, Jura Kokina koka darinājumus, z/s „Kurmīši” tējas, Dominikas Podjavas sveces un citu produkciju, kas nāk no Krāslavas novada. Lai krāslaviešu ražojumi un novads kopumā kļūtu vēl atpazīstamāks, šogad uzņēmēji varēs pieteikties zīmola „Ražots Krāslavas novadā” izmantošanai. To varēs izmantot bez maksas, pastāstīja Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe un uzņēmējdarbības atbalsta projektu koordinatore Agita Svarinska.

Ideja par zīmolu radās pirms vairākiem gadiem un tās iniciatori ir Attīstības nodaļas speciālisti, kuri, analizējot uzņēmējdarbības attīstības rādītājus, atzina, ka krāslavieši ražo tādus izstrādājumus, kas pircējam asociējas ar Krāslavas novadu. Zīmols ir sava veida kvalitātes zīme, tāpēc ir izstrādāts nolikums, kur uzsvērti kvalitātes kritēriji, uzsvēra I. Dzalbe. 

Saņemot pašvaldības atļauju, uzņēmējs, amatnieks vai mājražotājs varēs rotāt savu produkciju ar uzlīmi, uz kuras attēlota Latvijas kontūra un Krāslava, iezīmēta ar sirsniņu. Lai pretendētu uz zīmolu, kuru varēs izmantot trīs gadus, uzņēmumam vai individuālajam komersanam jābūt reģistrētam novadā vismaz gadu, iestarpināja I. Dzalbe, pieļaujot, ka visaktīvākie zīmola izmantotāji varētu būt mājražotāji un tūrisma nozares pārstāvji.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.