„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī viesojās 140 šķirņu suņi

Jau daudzus gadus suņu audzētājiem piedalīšanās izstādēs un sacensībās sākas Daugavpilī – šeit janvārī notiek šķirnes suņu nacionālā izstāde „Ziemas pasaka” un „Latgales kauss 2019”.

Latgales reģionālais dzīvnieku mīļotāju centrs kārtējo reizi sapulcināja kopā gan profesionālus suņu audzētājus, gan tos, kuri vienkārši mīl visuzticamākos četrkājaiņus, kam mājās jau ir suņi vai arī vēl tikai tiek plānots šādu draugu iegādāties.

Divas dienas Daugavpils Olimpiskajā centrā valdīja trokšņaina un jautra gaisotne – izstādes galvenie varoņi ļoti uztraucās pirms paraugdemonstrējumiem, saimnieki centās viņus nomierināt, bet lielie un mazie skatītāji sajūsminājās par visdažādāko šķirņu suņiem.

Kopumā uz Daugavpili bija atvesti aptuveni 1000 suņi (140 šķirnes) no vairāk nekā desmit valstīm. Ar izstādes apmeklētājiem labprāt fotografējās miniatūri un milzīgi, pūkaini un gludu spalvu, medību un dekoratīvie suņi, izraisot mīļus smaidus un neizbēgamos bērnu lūgumus: „Māmiņ, tēti, mums arī vajag sunīti!”

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.