„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Latvijas sporta bāzēm sadala 8,26 miljonus eiro, Daugavpils paliek bešā

Lemjot par valsts budžeta apakšprogrammas "Sporta būves" sadalījumu 2019. gadā, Latvijas Nacionālā sporta padome desmit sporta būvēm Latvijā ir paredzējusi 8,26 miljonus eiro. Daugavpils sporta bāžu attīstībai valsts budžeta finansējums šogad nav paredzēts.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, komentējot šo

situāciju, "Latgales Laikam" pastāstīja, ka vēl pirms jaunā gada ministru prezidentam Mārim Kučinskism (ZZS) un izglītības ministram Kārlim Šadurskim („Vienotība”) tika nosūtītas vēstules ar izsmeļošu skaidrojumu par prioritārajiem Daugavpils sporta objektiem. Izglītības ministrijai lūgts piešķirt Daugavpilij 200 000 eiro vieglatlētikas manēžas projektēšanai un septiņus miljonus eiro tās būvniecībai.

Tā kā pašvaldībai jau ir izstrādāts projekts, ministrijai ticis lūgts finansējums arī tribīņu un ģērbtuvju izbūvei stadionā Esplanādē.  

Kāpēc, lemjot par valsts budžeta apakšprogrammas "Sporta būves" sadali, šie Daugavpils pašvaldības lūgumi nav tikuši ņemti vērā, pašvaldībai pagaidām nav informācijas. Skaidrs ir viens -- nepiešķirot finansējumu nevienam no Daugavpils sporta objektiem, pie varas esošie politiķi kārtējo reizi ir nodemonstrējuši savu attieksmi pret Latgali un Daugavpili, uzsvēra I. Prelatovs.

Tāpat Daugavpils domes vadītāja vietnieks norādīja, ka pirms vēlēšanām daudzi politiķi savās priekšvēlēšanu runās norādīja, ka Latgalei ir nepieciešams atbalsts un ka Latvija sākas no Latgales. Diemžēl ar savu rīcību viņi ir uzskatāmi demonstrējuši, ka Latvija tomēr sākas nevis ar Latgali, bet gan ar pilsētām, kurām katru gadu tiek piešķirts finansējums sporta infrastruktūras būvprojektu izstrādei, būvniecībai un uzturēšanai.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.