„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Pieņemts deputātu ētikas kodekss

Daugavpils domē pieņemts deputātu ētikas kodekss. Agrāk uz politiķiem tika attiecināts 2001. gadā pieņemtais ētikas kodekss, kurš bija kopīgs visiem pašvaldības darbiniekiem. Beidzamo reizi to atjaunināja 2010. gadā.

Deputātu ētikas kodekss tapa, pamatojoties uz Ministru kabineta jaunajiem noteikumiem. Tā pamatā ir jau esošais dokuments, kurš papildināts ar punktiem par interešu konfliktu, dāvanu un pateicību saņemšanu. Tam, kā šie noteikumi tiks ievēroti, jāseko domes Ētikas komisijai, kurā pašlaik ir divi locekļi – Aivars Broks un Helēna Soldatjonoka (abi – „Latgales partija”). Jāpiebilst, ka agrāk komisijā bija seši cilvēki.

Līdzīgs dokuments tika apstiprināts Rēzeknes domē jau 2016. gadā – tas attiecas uz visiem pašvaldības darbiniekiem, tostarp priekšsēdētāju, viņa vietniekiem, deputātiem un citiem darbiniekiem.