„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Skaistākā pastmarka veltīta Latvijas simtgadei

Par 2018.gada skaistāko pastmarku Latvijas Pasta un ziņu portāla Delfi jau trešo reizi rīkotajā konkursā atzīta pirmā Latvijā izdotā neregulāras formas pastmarka, kas veltīta valsts simtgadei un veidota valsts karoga krāsās Latvijas kontūras formā. Par šo pastmarku nodotas 1242 balsis. Otra pastmarka, par kuru saņemts visvairāk balsu, atspoguļo vienu no 2018.gada aktuālajiem notikumiem – pāvesta Franciska vizīti Latvijā pagājušā gada septembrī. Savukārt trešajā vietā jau tradicionāli ierindojusies ar ornitoloģijas tēmu saistīta pastmarka Latvijas putnu sērijā, uz kuras attēlota garastīte.

Latvijas Pasta un ziņu portāla Delfi jau trešo reizi organizētais konkurss Gada pastmarka risinājās no 2019.gada 14. līdz 27.janvārim, un tā ietvaros par pastmarkām tika balsots kopumā 10 167 reizes. Ar pārliecinošu balsu vairākumu pirmo vietu ieguvusī pastmarka izdota par godu Latvijas valsts simtgadei un ir pirmā Latvijas Pasta emitētā neregulāras formas pastmarka: tā veidota Latvijas karoga krāsās valsts kontūras formā un ir ar pašlīmējošu pamatni, tāpēc ērti lietojama ne tikai kā tradicionāla pastmarka, bet arī reprezentācijas suvenīrs. Pastmarka tika izdota viena miljona eksemplāru tirāžā.

Otro vietu konkursā ieguvusi pastmarka, kas saistīta ar vienu no 2018.gada vēsturiskajām norisēm Latvijā – katoļu baznīcas 266. pāvesta Franciska vizīti pagājušā gada 24.septembrī. Par šo pastmarku balsots 791 reizi.

Latvijas Pasta un Delfu rīkotajos Gada pastmarkas konkursos augstas vietas tradicionāli ieņem apkārtējās vides tēmai veltītās pastmarkas, un arī par 2018.gada trešo iemīļotāko pastmarku sabiedrības vērtējumā kļuvusi Latvijas putnu sērijas pastmarka Garastīte (Aegithalos caudatus), saņemot 693 balsis.

Visu trīs uzvarējušo pastmarku dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Arī ceturtajā vietā ierindojusies pastmarka, kas saistīta ar valsts simtgadi un ir pašas pirmās neatkarīgās Latvijas 1918.gadā izdotās pastmarkas atkārtots izdevums – pastmarku veidojis mākslinieks Ansis Cīrulis, kurš ir arī Latvijas valsts karoga standarta autors.

2017.gada konkursā Gada pastmarka tika balsots 9774 reizes, un par iecienītāko pastmarku tika atzīta Latvijas putnu sērijas pastmarka Dzeltenā cielava.