„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

Tāllēkšanas čempions Artūrs Šarkovičs

Krāslavas sporta skolas vieglatlētam Artūram Šarkovičam ir tikai 17 gadi, taču viņš jau pagājušajā sezonā bija divkārtējs Latvijas čempions tāllēkšanā un divkārtējs Latvijas čempions trīssoļlēkšanā, Baltijas valstu čempions tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī izcīnīja 10. vietu Eiropas jauniešu čempionātā. Janvāra sākumā viņš saņēma vēl vienu balvu -- Krāslavas labākā vieglatlēta titulu. Jaunietis atzīst, ka katrs centimetrs, kas ir pievarēts tāllēkšanas bedrē, ir noslīpēts treniņos trenera Viktora Beinaroviča vadībā. 

Lai gan Artūram jau no rudens bija jāatvelk elpa no treniņiem kājas traumas dēļ, tomēr viņš ne mirkli nav šaubījies, ka drīz atriezīsies. Vieglatlēts jau janvārī atsāka treniņus, lai februārī varētu startēt Latvijas ziemas čempionātā telpās.

„Draugi, skolotāji prasa, vai neslimoju ar „zvaigžņu slimību”. Treneris Viktors Beinarovičs iemācīja strādāt gan treniņos, gan sacensībās. Ja tu esi lecis bedrē simtiem reižu, tu saproti, ka vieglatlētika ir darbs. Jebkurš sporta veids -- tas ir darbs. Šogad plānoju atjaunot sportisko formu pēc traumas un noturēt sasniegtos rekordus. Varbūt izdosies aizlekt dažus centimetrus tālāk, kaut gan startēšu jau U20 grupā, kur galvenie konkurenti būs Rīgas sporta skolu vieglatlēti. Kamēr ārstēju traumu, viņi apsteidza mani, taču man ir motivācija uzvarēt viņus,” teic Artūrs.

Visu rakstu lasiet 25. janvāra numurā.