„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Uz maznodrošinātā statusu varēs pretendēt ar lielākiem ienākumiem

Daugavpils novadā uz maznodrošinātā statusu ģimenes vai personas varēs pretendēt ar lielākiem ienākumiem, nekā tas bija noteikts līdz šim. Ar šo priekšlikumu apvienotajā komisiju sēdē 24. janvārī iepazīstināja pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, norādot, ka, veicot izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, pieaugs maznodrošināto loks un vairāk cilvēku varēs pieteikties dažādām palīdzības programmām un atlaidēm.

Šobrīd domes saistošie noteikumi paredz, ka maznodrošinātā statusu Daugavpils novadā var saņemt personas vai ģimenes, kuru ienākumi triju mēnešu laikā nepārsniedz 50% no minimālās mēneša darba algas. Šo ienākumu slieksni paredzēts palielināt līdz 60%. Tas nozīmēs, ka maznodrošināto statusu varēs iegūt cilvēki, kuru vidējie ienākumi mēnesī nepārsniedz 242 eiro. A. Jegorova skaidroja, ka tas ļaus vairāk cilvēkiem piedalīties pārtikas un materiālās palīdzības sniegšanas programmā. Līdz 2019. gadam šī programma bija paredzēta trūcīgajām personām un tiem maznodrošinātajiem, kuru vidējie mēneša ienākumi nepārsniedz 188 eiro.

Šobrīd Daugavpils novadā reģistrētas 185 maznodrošinātas personas un ģimenes. Šis statuss nozīmē priekšrocību dzīvokļa saņemšanas jautājumos, var pretendēt uz dažu sociālo veida palīdzību utt.