„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Izglītības ministre: katrā bērnā mīt talants

Aizvadītās nedēļas nogalē, 25. janvārī, Daugavpili savā pirmajā reģionālajā darba vizītē apmeklēja jaunā izglītības ministre Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija). Viņa tikās ar jauniešiem un diskutēja par Latgales reģiona attīstības stratēģiju darbam ar jaunatni. Tiekoties ar Daugavpils pašvaldības vadības pārstāvjiem, tika pārrunāta Daugavpils Futbola skolas turpmākā attīstība. Ministre labprāt piekrita atbildēt arī uz "Latgales Laika" jautājumiem.

Ministre solās, pimām kārtām, pievērsties izglītības kvalitātes jautājumam gan vispārējā un profesionālajā izglītībā, gan augstākajā izglītībā.

"Ja mēs paliekam pie kritērijiem, kas katrā no šīm jomām ir uzsvērti, tad pamatā tie ir kvantitatīvie, visbiežāk skolēnu vai studentu skaits un visbiežāk kāds konkrēts vērtējums. Ja skolās tie ir centralizētie eksāmeni, tad zinātniskajās iestādēs tas ir publikāciju skaits. Tādēļ šie kvalitātes rādītāju pārskatīšanas darbi būs priekšplānā," teica ministre intervijā. "Otrs jautājums ir finansējuma meklēšana. Iepriekšējā valdība ļoti skaļi un deklaratīvi ir pieņēmusi plānu, kā palielināt pedagogu atalgojumu, bet, tajā pašā laikā, budžetā šādi līdzekļi nav iekļauti. Līdz ar to ir rūpīgi jāpārskata budžets un jāpanāk efektīvāka šīs naudas pārvaldīšana. Ja izglītībā un zinātnē netiks ielikts pietiekami daudz resursu, mēs nevarēsim sagaidīt šīs valsts sekmīgu attīstību. Saprotot to, patlaban notiek sadarbība arī ar citām ministrijām."

Visu  interviju ar minsitri lasiet 29. janvāra numurā.