„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Stipendijas piešķirs topošajiem agronomiem un inženieriem

Daugavpils novada Stipendiju fondam šogad varētu pieteikties studenti inženierzinātnēs lauksaimniecībā un apstrādē un lauksaimniecības specialitātē -- agronomijā. Kā vienai, tā otrai specialitātei paredzētas divas stipendiju vietas.

Janvāra sākumā tika veikta vietējo uzņēmumu aptauja. Desmit dienu laikā atsaucās 23 uzņēmēji, septiņi no tiem izrādīja interesi sadarboties ar jaunajiem speciālistiem, kas vēlas pretendēt uz stipendiju. Inženierzinātnes un agronomija bijusi vispieprasītākās specialitātes, bet pa vienam darbiniekam vajadzētu arī citās nozarēs. Izglītības centrs „Durbe” interesējies par krievu valodas skolotāja piesaisti pēc pāris gadiem.

Stipendiju 8000 eiro vērtībā students 2019./2020. akadēmiskajā gadā varēs saņemt vienā maksājumā vai dalītās summās ik mēnesi, pēc paša izvēles. 2019. gada budžetā Stipendiju fondam plānots atvēlēt 16 tūkstošus eiro, kas ir par sešiem tūkstošiem vairāk nekā pērn. Pieteikties stipendijas saņemšanai varēs līdz šī gada 1. septembrim.

Stipendiju fonds Daugavpils novadā izveidots 2016. gadā. Šajā laikā studijas pabeiguši un pastāvīgu darbu šeit atraduši divi stipendiāti: veterinārārsts Demenē un pārtikas tehnoloģe „Latgales bekonā”. Stipendiju fonda nolikums paredz, ka studentam jānoslēdz vienošanās ar uzņēmēju, pretendentam arī jābūt deklarētam Daugavpils novadā vai tam ir jābūt absolvējušam kādu Daugavpils novada vidusskolu.