„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Vienpadsmitā vieta nav iemesls, lai bēdātos

Eiropas čempionātā daiļslidošanā Deniss Vasiļjevs ierindojās vienpadsmitajā vietā. Jau pēc īsās programmas, kurā Deniss bija divpadsmitais, kļuva skaidrs, ka atkārtot pagājušā gada panākumu (ceturtā vieta) neizdosies.

Vai Denisam šis čempionāts bija veiksmīgs? Pēc rezultātiem – ne, taču to nevar uzskatīt par izgāšanos. Viņam ir tikai 19 gadi, Deniss turpina trenēties pie Stefana Lambjēla. Ir redzams, ka sportists turpina lēcienu apgūšanu, tāpēc šajā elementā viņam pietrūkst stabilitātes, kā rezultātā tiek zaudēts daudz punktu.

Deniss aug gan profesionāli, gan emocionāli, un, pats galvenais, -- fiziski. Turklāt, trenējoties S. Lambjēla vadībā, būs gan stabilitāte, gan augsts rezultāts.

Ņemot vērā to, cik liela ir konkurence daiļslidošanā, Deniss, kurš ne vienmēr savu programmu izpilda bez kļūdām, regulāri atrodas labāko desmitniekā vai arī tuvu tam. Vai tas nav progress puisim no pilsētas un valsts, kur nopietni runāt par daiļslidošanu sāka tikai pirms dažiem gadiem?

Sezona turpinās. No 18. līdz 24. martam  Deniss startēs pasaules čempionātā Japānā. Pirms gada viņš šāda mēroga turnīrā bija sestais. Kā viņam veiksies šogad – redzēsim.

Vīriešu vienslidojumi

1. Havjers Fernandess (Spānija) – 271,59

2. Aleksandrs Samarins (Krievija) -- 269.84

3. Mateo Rico (Itālija) -- 247,08

11. Deniss Vasiļjevs (Latvija) – 219,50