„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
neliels lietus

“Kas bez iuzu – tys bez bādys!”

Biedrība „Latgolys Studentu centrs” izdevusi kabatas formāta krājumu “Kas bez iuzu – tys bez bādys!”, kur apkopoti latgaliešu izteicieni, gudrības, vēlējumi, tosti un smieklīgi atgadījumi.

2. februārī Riebiņu novada Sīļukalna Kultūras namā latgaliešu joku grāmatu paredzēts prezentēt, rīkojot atpūtas vakaru latgaliešu gaumē.

Grāmatas veidotāji apgalvo, ka šo grāmatu lasītājs varēs izmantot kā špikeri dažādos svētkos, kad jāsaka kāds tosts vai kaut kas gudrs vai smieklīgs, bet pašam nekas nenāk prātā. Tajā iekļautas arī fotogrāfijas ar asprātīgiem teicieniem, multimākslinieka Raibais ilustrācijas un Gaļinas Gruziņas karikatūras. Vākt mūsdienu mutvārdu folkloru jaunieši uzsāka pirms dažiem gadiem, bet pērn grāmatas izdošanu finansiāli atbalstīja biedrība “LR”.

Sīļukalna Kultūras namā paredzētais pasākums sāksies pl. 19.00. Tajā uzstāsies trīs Latgales amatierteātri, ieplānoti konkursi, fotografēšanās, bet pēc tam būs latgaliešu balle ar mūzikas grupu “Ivarmīns”.