„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Pašvaldība palīdzēs bērniem ar dzirdes invaliditāti

Daugavpils domes deputāti atbalstīja grozījumus Saistošajos noteikumos Nr. 46 „Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātam personām”, saskaņā ar kuriem tiek ieviests jauns materiālā atbalsta veids ģimenēm/personām, kuru aizgādībā ir bērns ar dzirdes invaliditāti, tehnisko līdzekļu iegādei un remontam.

Regulāru speciālo bateriju nomaiņa un dzirdes aparātu remonts izmaksā dārgi – bateriju iegādei nepieciešami aptuveni 180—200 eiro gadā, savukārt dzirdes aparāta detaļu nomaiņa un remonts var izmaksāt līdz 300--350 eiro gadā. Pateicoties pašvaldības palīdzībai, ikviena ģimene (persona), kuras aizgādībā ir bērns ar dzirdes invaliditāti, būs tiesīga saņemt atbalstu līdz 200 eiro kalendārajā gadā vienam bērnam speciālo tehnisko palīglīdzekļu un ar to darbību saistīto ierīču iegādei un remontam, ja šādu palīglīdzekļu iegādi un remontu neapmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.  

Grozījumi Saistošajos noteikumos Nr. 46 stāsies spēkā pēc publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”.