„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Sargiet auto!

Smagajos deviņdesmitajos gados, kad personīgo transportlīdzekļu zādzības bija ikdienišķa lieta, šķiet, palikuši pagātnē. Taču statistika liecina, ka automašīnu un motociklu zādzības Daugavpilī un Daugavpils novadā notiek arī tagad. Turklāt tajās, izņemot dažādus citus iemeslus, nereti ir vainīgi paši īpašnieki, kuri, cenšoties ietaupīt uz elementāru līdzekļu iegādes rēķina, kas pasargātu tehniku, rīkojas pārsteidzoši bezatbildīgi.

Daugavpilī un novadā nozagtās automašīnas un citu tehniku kopā ar kolēģiem meklē arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas nodaļas vecākais leitnants Ingus Mikulāns.

Ingus uzskata, ka viņa izvēle strādāt policijā bija likumsakarīga: „Redzot ļaundaru patvaļu, es vēlējos palīdzēt cilvēkiem. Policijai un likumam ir jāsargā cilvēki, un to es tagad labprāt daru.”

Ingus ir dzimis Preiļos, pašlaik viņam ir trīsdesmit četri gadi. Policijā sāka strādāt pēc Jūrmalas Valsts policijas koledžas absolvēšanas, pēc tam tika norīkots uz Aizkraukli, kur pusotru gadu nostrādāja iecirkņa inspektora amatā. Policists uzskata, ka šajā laikā guva labu pieredzi, strādājot ar dažādiem cilvēkiem, jo dažkārt, lai atrisinātu problēmas, bija nepieciešama nestandarta pieeja. Ingus centās katru jautājumu atrisināt, iedziļinoties katrā konkrētā situācijā. Savukārt Daugavpilī viņš sākumā bija jaunākais inspektors, pēc tam – kriminālpolicijas inspektors: „Es nodarbojos ar visu, kas saistīts ar transportu, tostarp automašīnu zādzību, virsbūves (identifikācijas) numuru viltošanu izmeklēšanu, kā arī starptautiskā meklēšanā esošu auto meklēšanu. Vēl man ir arī citi pienākumi.”

Uz interviju Ingus ieradās tūlīt pēc iepriekšējā naktī nozagtās automašīnas „Audi 100” meklēšanas operācijas. Likumsargi pabija visās iespējamās vietās, kur varētu atrasties automašīna, un atrada to „sveiku un veselu”, ar minimāliem bojājumiem. Mašīnu atdeva īpašniekam un sāka ļaundaru meklēšanu. Šogad pagaidām tā bija vienīgā zādzība. 2018. gadā Daugavpilī un Daugavpils novadā tika nozagtas 19 automašīnas, no kurām lielākā daļa tika atrast un atdota īpašniekam.

Visu rakstu lasiet 1. februāra numurā.