„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī notiks Humora un satīras balle

Par godu 1900. gadā toreizējā Dvinskā dzimušajam aktierim un izgudrotājam Nikolajam Poļakovam, kurš pazīstams arī kā šarmantais cirka klauns Koko, Daugavpils cietoksnī šovasar notiks Vislatvijas Humora un satīras balle. Martas balle tiks rīkota tikai nākamgad.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis preses konferencē informēja, ka šīs idejas autore ir Kultūras pārvalde. Savukārt sarīkot viena gada laikā gan Humora un satīras balli, gan arī  Martas balli pašvaldībai nav iespējas ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ.

Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzsvēra, ka kultūras dzīve pilsētā šogad solās būt visai daudzveidīga, vienus pasākumus nomainīs citi. Patlaban notiekot arī diskusija ar Latgales plānošanas reģionu par liela sporta pasākuma "Ghetto games" rīkošanu, kurš ilgs divas dienas un notiks sadarbībā ar dažādām sporta federācijām. Tādējādi pilsētai minētā pasākuma rīkošanai varētu tikt piesaistīti arī līdzekļi no malas, aptuveni 30 000 eiro.

A. Zdanovskis piebilda, ka vasarā aizņemtas būšot visas brīvdienas, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem nebūšot garlaicīgi. Arī pilsētas apzaļumošanai esot paredzēti papildu līdzekļi. Tādējādi pilsēta izskatīsies nedaudz citādāk nekā iepriekš.