„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.0 °C
daži mākoņi

Deviņdesmit gadi ir laiks, kad jākaļ plāni

Pirms desmit gadiem „Latgales Laiks” ciemojās pie sava ilggadējā lasītāja Gunāra Krasta Randenē pirms viņa astoņdesmitās jubilejas. Savukārt pirms deviņdesmit gadu jubilejas svinībām Gunārs pastāstīja par savu ikdienu un atklāja sava ilgā mūža noslēpumu.

Gunārs smejot teic, ka savu nākotni tagad plāni nevis „piecgadēs”, bet „trīsgadēs”. „Šoruden septembrī mazmeitai būs kāzas, bet novembrī jāpagarina veselības pārbaudes apliecība, bet pēc diviem gadiem jāatjauno autovadītāja apliecība, savukārt pēc trim gadiem jāsvin sievas astoņdesmit gadu jubileja,” Gunārs pastāstīja par to, kas ieplānots tuvākajos gados. Vadīt automašīnu viņš iemācījās vēl līdz dienestam armijā, un joprojām dod priekšroku pārvietošanās brīvībai, ko sniedz automašīna, tāpēc nespēj iedomāties savu dzīvi bez auto.

 Piekopt aktīvu dzīvesveidu un ne novecot palīdz arī rūpes par mājokli, saimniecību. Krastu ģimenes dzimtās mājas „Dzintari” Randenē ir gandrīz Gunāra vienaudzes. Viņa vecāku būvētais nams kopā ar ģimeni pieredzēja visus XX gadsimta notikumus – postošo karu, pēc kara beigām viņu mājā atradās NKVD (PSRS iekšlietu tautas komisariāts), savulaik šeit atradās pat Kalkūnes ciema padome. Tagad jau vairākus gadus desmitus māja atkal ir Krastu ģimenes īpašumā un tajā dzīvo vairākas šīs dzimtas paaudzes.