„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Kāpostus skābē visu ziemu

Pie skābētu kāpostu pārdevējiem Daugavpils Centrālajā tirgū vienmēr ir daudz pircēju. Lai gan labi garšo arī gaļa un zivis, dažreiz ļoti gribas nobaudīt skābu kāpostu zupu vai arī pakraukšķināt pēc senās klasiskās receptes pagatavotus skābētus kāpostus.

Tabores ciema iedzīvotāja Anna Krjučkova pārdod tirgū visdažādākās preces – sēnes, skābētus kāpostus un citus produktus. Turklāt iedomāties dārzeņu paviljonu bez Annas un viņas skābētajiem kāpostiem nemaz nav iespējams.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Anna pastāvīgi tirgo skābētus kāpostus, nevis, piemēram, sālītus gurķus, viņa paskaidroja, ka smagajos deviņdesmitajos gados, kad bija problemātiski atrast darbu, vajadzēja meklēt nodarbi, kas neļautu sēdēt klēpī saliktām rokām un nestu ģimenei ienākumus: „Tā kā skābēšanas un sālīšanas prasmes biju pārņēmusi no vecmāmiņas un vecākiem, es labi pārzināju šo procesu, tāpēc arī nolēmu pievērsties tieši tam.”

Anna nemeklē internetā eksotiskas skābēšanas receptes, neeksperimentē, bet gan produkta pagatavošanā izmanto visvienkāršāko paņēmienu, kā to darīja mūsu senči. Taču arī šeit neiztikt nez zināšanām un pieredzes. Anna pastāstīja, ka skābē tikai pašas dārzā audzētus kāpostus.

Visu rakstu lasiet 1. februāra numurā.