„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

PAS „Daugavpils siltumtīkli” nav iespējas gāzi iepirkt lētāk

Pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” pagaidām nav iespējas iepirkt kurināmo dabasgāzi lētāk, jo līdz 1. maijam noslēgtais līgums paredz noteikta gāzes apjoma iegādi par noteiktu cenu, preses konferencē norādīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. 

Līgums starp „Latvijas gāzi” un „Daugavpils siltumtīkliem” ir „sasaistījis rokas un kājas” siltumenerģijas ražotājam. Kādēļ līgums ir ticis noslēgts uz tik neizdevīgiem noteikumam, A. Elksniņš ieteica jautāt deputātam Jānim Dukšinskim, kura atbildības sfērā tobrīd atradies uzņēmums.

Lai atvieglotu uzņēmumam kurināmā iegādes procesu, pašvaldības deputāti ārkārtas domes sēdē ir pieņēmuši lēmumu, kas ļauj tam patstāvīgi veikt iepirkumus, kas pārsniedz 500 000 eiro. Arī jaunas katlumājas būvprojekta realizācija TEC3 varētu atstāt pozitīvu ietekmi uz tarifu.

Komentējot jautājumu par bijušā domes deputāta Jurija Zaiceva atbrīvošanu no „Daugavpils siltumtīklu” Stratēģiskās plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja amata, A. Elksniņš norādīja, ka minētais amats ticis izveidots 2016. gada janvārī. Toreiz Latvijas Krievu savienību pārstāvošais J. Zaicevs šaubījies par to, vai pašvaldības sporta bāzes būtu nododamas apsaimniekošanā Daugavpils Olimpiskajam centram, bet domes sēdē savu nostāju mainījis, atbalstījis lēmumu, par ko pretī saņēmis minēto amatu.

„Vai uzņēmumam ir nepieciešams šis cilvēks un šāda štata vienība? Nav nepieciešams. Lai saglabātu amatu, J. Zaicevs pulcē sev apkārt arodbiedrības un advokātus. Tādēļ neatliek nekas cits kā skatīt šo jautājumu tiesas ceļā,” norādīja A. Elksniņš.