„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Pašu rokām darināta ekskluzīva lieta

„Koka Krāslava” ir viens no diviem lielajiem „Krāslavas māmiņu kluba” projektiem, kuru atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds projektu programmas „Latvijai 100” ietvaros.

26. janvārī klubā notika projekta noslēguma pasākums – tika prezentēta grāmata, ko darinājuši bērni un pieaugušie mākslinieces Mairitas Folkmanes vadībā. Grāmata ir koša un sirsnīga, piesaista ar savu patiesumu un autoru bagātīgo radošo iztēli.

Kluba vadība cerēja, ka rezultāts būs tieši šāds, jo ar Mairitu un viņas meitu Martu klubs sadarbojies arī agrāk. Mākslinieces palīdzēja bērniem ne tikai attīstīt zīmēšanas prasmes, bet arī izveidot animācijas filmu „Reiz Krāslavā”, kura ieguva otro vietu republikāniskajā skatē – konkursā „DEBESSmANNA”.

Grāmatas „Koka Krāslava” maketu izstrādāja Marta. Lai noteiktajā formātā aplauztā grāmata būtu gatava, vajadzēja vien pareizi sagriezt maketu pa blokiem un salikt „ermoņikā”. Grāmatai tas ir papildu pluss, kas veicina bērniem motorikas un intelekta attīstību. Tika izveidotas arī grāmatiņas – mazulītes, kuras kā dāvanu saņēma visi projekta dalībnieki. Grāmatas tapšanas procesā aktīvi piedalījās Maritas dzīvesbiedrs, tēlnieks Ivo Folkmanis.

Visu rakstu lasiet 1. februāra numurā.