„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Atļāva patstāvīgi veikt iepirkumus virs 500 000 eiro

24. janvārī Daugavpils domes ārkārtas sēdē deputāti vienbalsīgi nobalsoja par izmaiņām Centralizēto iepirkumu nodaļas nolikumā. Saskaņā ar izmaiņām, pašvaldības uzņēmums SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” tagad varēs patstāvīgi veikt iepirkumus virs summas 500 000 eiro, informē Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Šāda iniciatīva radās domes priekšsēdētājam Andrejam Elksniņam („Saskaņa”), kurš uzsvēra brīvākas autonomas pārvaldes nozīmīgumu pašvaldības lielajos uzņēmumos. PAS „Daugavpils siltumtīkli” jaunie grozījumi ļaus rīkoties daudz operatīvāk, kas ir būtiski apstākļos, kad nepieciešams apstiprināt jaunu ilgtermiņa apkures tarifa plānu. Gāzes tirgus liberalizācijas kontekstā tas ļaus vienkāršot izdevīgākā piegādātāja meklēšanu. Savukārt SIA „Daugavpils ūdens”, pateicoties šīm izmaiņām, varēs cerēt uz ātrāku ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstības projekta virzību Judovkas rajonā.

Pozitīvi šīs izmaiņas novērtēja ne tikai pašvaldības uzņēmumu pārstāvji, bet arī domes kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas speciālisti. Jāatzīmē, ka visiem pārējiem pašvaldības uzņēmumiem iepirkuma noteikumi paliek nemainīgi.