„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Darbus 26. pirmskolas izglītības iestādē plānots drīzumā pabeigt

Patlaban Daugavpils 26. pirmskolas izglītības iestādē ir izpildīti aptuveni 80% no kopējā darbu apjoma. Atlikušos darbus plānots pabeigt pusotra mēneša laikā. Būvdarbu termiņus pārkāpušās firmas „Šafran” un „Teraleks” maksā pašvaldībai soda procentus.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs preses konferencē pastāstīja, ka līguma termiņš ir noslēdzies 2017. gada beigās un kopš tā laika būvfirmām ir piemērotas soda sankcijas. Patlaban bērnudārza otrajā korpusā jau notiek kosmētiskie darbi, un līdz pavasarim būvdarbus plānots pabeigt.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, kas attiecas uz ierobežojumiem šādām firmām piedalīties konkursos, tie, pēc I. Prelatova domām, ir jāiekļauj iepirkumu prasībās. Pastāv arī likumdošanas akti, kas reglamentē iepirkumus un var ierobežot būvfirmu piedalīšanos tajos.

Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš piebilda, ka patlaban līdz objekta nodošanai ekspluatācijā ir palicis pusotrs mēnesis, atbildīgie domes darbinieki  kontrolē būvniecības procesu, darbi tiks pabeigti, bērnudārzs tiks nodots ekspluatācijā un bērni varēs tajā atgriezties.