„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Rēzeknē nelegāli izgatavoti ieroči

31. janvārī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas Rēzeknē konstatēja nelikumīgu ieroču izgatavošanas vietu. Izņemts plašs arsenāls priekšmetu, kā arī, iespējams, narkotiskās vielas, informē VP Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne.

Veicot izmeklēšanu un citus operatīvos pasākumus agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, policisti noskaidroja, ka kādā dzīvoklī Rēzeknē, iespējams, notiek nelikumīgas darbības ar šaujamieročiem un munīciju. Informācijas pārbaudei uzsāktā kriminālprocesa ietvaros dzīvoklī un kādā īrētā garāžā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā policisti konstatēja un izņēma lielu daudzumu paštaisītu šaujamieroču (pistoļu) detaļu, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un kaujas munīciju (vairāk nekā 200 patronas) no PM tipa un Magnum tipa ieročiem, kā arī ieroču izgatavošanai paredzētas iekārtas – urbjmašīnu un slīpēšanas iekārtas, kuras bija pielāgotas ieroču izgatavošanai. Turpat kratīšanas gaitā tika atrasti un izņemti aptuveni 30 grami narkotisko vielu (marihuāna).

Saistībā ar notikušo ir aizturēta viena persona – agrāk krimināli sodīts 1978. gadā dzimis vīrietis. Policija turpina izmeklēšanu.