„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Čempions Aleksandrs Dementjevs: „Makšķerēju kopš 4. klases”

Aizvadītajā svētdienā, 3. februārī, no pl. 8 līdz 12 Daugavpilī uz Stropu ezera 61 makšķernieks no Daugavpils, Daugavpils novada, Rēzeknes, Jēkabpils, Preiļiem un Aglonas, tai skaitā deviņas komandas, cīnījās par Daugavpils atklātā čempionāta zemledus makšķerēšanā čempiona titulu. Kā atzina paši makšķernieki, laiks zemledus makšķerēšanai šoreiz bijis labs -- lai arī nedaudz apmācies, taču silts un praktiski bez vēja.

Individuālajās sacensībās vīriešu konkurencē šoreiz vislabāk veicās Aleksandram Dementjevam. Atvēlētajās četrās stundās viņš noķēra 5,64 kg zivju. Atpaliekot no sacensību uzvarētāja par nieka 213 gramiem, otrajā vietā ierindojās Jurijs Deiko. Godpilnā trešā vieta šoreiz Mihailam Apolonam (2,34 kg).

Tas, ka Aleksandrs un Jurijs būs vieni no galvenajiem pretendentiem uz čempiona titulu, kļuva skaidrs jau sacensību gaitā. Īsi pēc apbalvošanas Aleksandrs "Latgales Laikam" pastāstīja, ka makšķerēt sākas, kad vēl mācījās 4. klasē, kad kopā ar draugiem ar riteņiem braukājuši uz Šmeļina ezeru. Laikam ejot, Aleksandrs pievērsās arī ziemas un zemūdens makšķerēšanai, ogošanai, sēņošanai un metāla meklēšanai.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.