„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Daugavpils dzimtsarakstu nodaļa uz laiku pārceļas

Laika posmā no 25. februāra līdz 4. martam Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļa no savas pašreizējās mājvietas Raiņa ielā 27 plāno pārcelties uz pagaidu mājvietu Raiņa ielā 28. Šajā laikā tās sniegtie pakalpojumi iedzīvotājiem nebūs pieejami, „Latgales Laikam” pastāstīja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Eisāne.

Pēc pārbraukšanas Dzimtsarakstu nodaļa darbosies ierastajā režīmā, sniedzot iedzīvotājiem visus līdzšinējos pakalpojumus -- reģistrēs laulības, jaundzimušos, mirušos, izsniegs arhīva izziņas, kā arī pieņems iesniegumus vārda, uzvārda un tautības maiņai. Arī Dzimtsarakstu nodaļas darba laiks būs ierastais. Pie ēkas tiks uzstādīta izkārtne, Dzimtsarakstu nodaļas telpas atradīsies pirmajā stāvā.

Nelielas izmaiņas būs laulību reģistrācijas jomā. Tāpat kā līdz šim varēs noslēgt laulību bez svinīgās ceremonijas, bet svinīgai laulību reģistrācijai būs pieejama neliela zāle, kur vienlaicīgi varēs atrasties līdz 12 cilvēkiem. Savukārt lielākām kāzām -- 30, 40 un vairāk cilvēkiem, tiks piedāvātas telpas Rotko centrā. Dzimtsarakstu nodaļa ir panākusi vienošanos par cenas samazinājumu laulību reģistrācijai šajās telpās no 100 līdz 60 eiro.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.